Het verhaal van Eline

Mijn leven was gehaast. Nu heb ik rust.

“Ik wist niet waar ik met mijn leven naar toe wilde.”

Eline (33) vergeleek zichzelf met haar vrienden en vriendinnen en probeerde mee te doen met de trend: trouwen, kindjes krijgen. “Ik moest me haasten om bij te benen met de rest, ik had het gevoelen dat ik meer moest doen.” Zij vertelt: “Ik miste rust, ik wist niet waar ik naar toe ging of wat ik wou doen met mijn leven. Mijn leven ging voorbij en ik was nog niet mee.”

Zowel op haar werk als in haar vrijetijdsleven volgde Eline extra cursussen op zoek naar het gevoelen dat zegt: ‘OK, ik ben goed bezig’.

Waar kan ik over geloof spreken?

Wanneer een vriendin haar uitnodigt voor een Alpha cursus is haar eerste gedachte dat ze had al druk genoeg heeft, maar eigenlijk interesseerde het haar wel. “Mijn omgeving is absoluut niet gelovig: met wie kan ik over God of geloof spreken?” In de kerk ontmoet ze nauwelijks leeftijdsgenoten en heeft ze niet de indruk dat de woorden die er klinken aan haar leven gelinkt zijn.

Na enkele weken besluit ze alsnog om aan te sluiten bij de Alphacursus.

De gesprekken waren zeer open en ik ontdekte dat ik er niet alleen voor sta. Zonder dat je het beseft zijn er veel mensen met het geloof bezig!

“Ik mag het op mijn manier doen”

En wat heeft Alpha dan veranderd in haar leven? 

“Ik hoef het allemaal niet zo groots te zien: bidden, juist leven… God ziet me sowieso graag, dat wist is wel, maar ik dacht steeds dat ik niet goed bezig was, dat ik allerlei zaken moet doen opdat God me OK zou vinden.”

“Mijn leven was gehaast. Nu heb ik rust: God vindt het goed. Ik mag het op mijn manier doen!”