Vorming

Overzicht

Onze vormingsreeksen

40 dagen – Je geloof weer opbouwen

40 dagen om te ontdekken wat belangrijk is en hoe het geloof je daarbij helpt.

GR5 – Samen op tocht gaan om te groeien

GR5 staat voor GRoeien,  voor op tocht gaan (zoals de wandelwegen van de GR) en het staat voor 5 essentiële elementen waarin we willen groeien, in ons persoonlijk leven, maar ook in en als groep: Gebed, Gemeenschap, Groeien, Geven en Getuigen.

Leerhuis onder leiding van Luc Maes

Een leerhuis is een open dialoog rond een bijbeltekst en gaat terug op de Joodse traditie van met de Schrift omgaan als levend Woord van God voor ons vandaag. De aanwezigen exploreren de tekst vanuit wat hen raakt.

De Marriage Course

De Marriage Course is een serie van 7 leuke en romantische date nights mét inhoud. Tijdens deze avondjes uit krijg je meer inzicht in jezelf, je partner en jullie relatie. Met de Marriage Course investeren jullie op een leuke, gezellige én nuttige manier in jullie relatie.

Thema’s die aan bod komen zijn onder andere ‘De kunst van communicatie’‘Goede seks’ en ‘De impact van familie’. Tussendoor gaan jullie met je eigen partner in gesprek over het thema. Je wordt eraan herinnerd waarin jullie elkaar aanvullen en hoe je elkaar je liefde kunt laten merken. Kortom: in 7 avonden dichter bij elkaar.

Zin in film

In onze reeks ‘Zin in film’ kijken we samen films met spirituele diepgang. Deze filmpjes behandelen belangrijke problemen in de maatschappij en zetten ons aan tot nadenken.

Leesclub van de Effatagemeenschap

In de Effatagemeenschap is een leesclub actief die iedereen aanmoedigt om te lezen. De methode is eenvoudig. De groep kiest een boek dat draait rond spiritualiteit, zingeving, pastoraal, theologie of een maatschappelijk thema.

Enneagram

Wie ben ik? Wat zijn mijn zwaktes en mijn sterkte? Wat zijn mijn groeimogelijkheden? Aan de hand van het persoonlijkheidsmodel van het Enneagram gaan we op zoek naar psychologische zelfkennis.

Regenboogproject van Effata

Elke generatie heeft een bijzonder cadeau voor de gemeenschap. Door met het Regenboogproject aparte én verbindende activiteiten te houden, groeien we naar een levende regenboog.

Eenmalige vormingsmomenten