Het verhaal van Tim

Samen op ontdekkingstocht doorheen je eigen geloof.

“Hoe halen we de Kerk vanonder het stof voor de doordeweekse mens.”

Tim (35) is actief in zijn parochie en in het onderwijs. Hij zoekt uit hoe de Kerk vanonder het stof kan worden gehaald voor de doordeweekse mens. Toen hij in het boek ‘Als God renoveert’ las over de Alphacursus, was hij geïntrigeerd. ‘Dat kan niet kunnen’ en zoals de apostel Thomas wou hij met eigen ogen zien of en hoe Alpha erin lukt om jongeren en jong-volwassenen opnieuw met God en geloof in contact te brengen.

“Ik zocht een plaats waar ik met gewone mensen eens doodgewoon over het geloof kan praten.”

Hij ziet dat er een groot aanbod is in de kerk: eucharistievieringen, lezingen, opleidingen,… “Maar wat mij interesseert, is te horen wat geloof betekent voor mijn medemens en hoe hij God bekijkt. En wie is God voor mij? En hoe kan ik daar dichter bij komen?” “Samen op ontdekkingstocht gaan doorheen je eigen geloof,” dat brengt ons dichter bij God die we wellicht nooit helemaal gaan kennen. “Maar dat maakt de reis op zich er niet minder boeiend om. En dat is één van de mooiste zaken die ik ontdekt heb in de Alphacursus.”

… dichter bij God komen.

In zijn groepje van Alpha zat hij samen met “een bont allegaartje van allemaal zoekende mensen, zoals ik,” gaat Tim verder. En nu wil hij anderen uitnodigen voor Alpha omdat hij mensen van zijn leeftijd, mensen die een beetje jonger zijn, opnieuw een beetje dichter bij God wil brengen. 
“Als je de vrijheid krijgt om met elkaar te delen en te onderzoeken, dan groeit het gewoon.”

Ik denk dat Alpha de manier is om met de Swiffer over het geloof te gaan.