Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zin in film: Madres Paralelas

22 januari 14:30 - 17:00

€5

Zin in film:  Madres Paralelas

Met MADRES PARALELAS komt de Spaanse meester Pedro Almodóvar opnieuw met een fascinerende blik op moeders en moederschap. Na het grote succes van het autobiografische DOLOR Y GLORIA maakt Almodóvar vrouwen weer het middelpunt van zijn werk met prachtige rollen van Penélope Cruz en Milena Smit.

Twee vrouwen, Janis (Penélope Cruz) en Ana (Milena Smit), bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Janis, van middelbare leeftijd, is opgetogen, maar de jonge Ana is bang en onzeker. De weinige woorden die de vrouwen wisselen, vormen de basis voor een band die hun levens later een beslissende wending zal geven. Terwijl Janis het verleden van haar familie een gezicht probeert te geven, vecht Ana juist om los te komen van haar familie.

MADRES PARALELAS was de openingsfilm op het Filmfestival van Venetië waar Penélope Cruz werd onderscheiden als Beste Actrice. Tevens kreeg de film twee Oscarnominaties: Voor Beste Actrice (Penélope Cruz) en Beste Originele Muziek. In MADRES PARALELAS zien we acteurs als Rossy de Palma en Julieta Serrano terug, die we goed kennen uit eerder werk van de Spaanse meester Almodóvar.

Gegevens

Datum:
22 januari
Tijd:
14:30 - 17:00
Kosten:
€5
Evenement Categorieën:
,
Site:
www.clemenspoort.be/activiteiten/vorming/zin-in-film

Locatie

Zaal Neumann
Overwale 3, verdieping 2
Gent, 9000 Belgium
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Mia De Meyer
E-mail
mia.de.meyer7@gmail.com