Arsis

Met Arsis willen we ruimte scheppen voor meditatie, reflectie, taal, kunst en verwondering.

Kamiano (over Damiaan), Francesco (over Franciscus) en Jesjoea (over Jezus) zijn drie evocaties. Telkens een levendige en indringende vertelling met op de achtergrond sfeervolle beelden en muziek waarbij op een hedendaagse manier deze profetische figuren worden opgeroepen.

Adem halen is een spiritueel en geëngageerd programma met woord, muziek en beeld. Met boeiende verhalen en sterke poëzie uit verschillende culturen en met nu en dan een snuifje humor blijven we een uur stilstaan bij wat echt belangrijk is om als een wijs en verbonden mens te kunnen leven. Voor de zesdejaars van het secundair onderwijs is er een aparte halve dag versie van adem halen. Er kan telkens een rondleiding in de Clemenspoort aan gekoppeld worden.

Deze programma’s kunnen zowel in de Clemenspoort als op verplaatsing gebracht worden en worden aangepast aan jongeren of aan volwassenen. Ze kunnen gevolgd worden door een interactieve workshop.

Gaandeweg in Gent is een spirituele stadswandeling met verhalen en poëzie bij heel bijzondere plekjes die oproepen tot bezinning en engagement. Voor de vormselcatechese is er een aangepaste sobere versie van Kamiano, Francesco en Jesjoea eventueel gevolgd door een interactieve catechesesessie. De programma’s duren van 60 tot 100 minuten.

Ben je op zoek naar een inspirerend moment voor je klas, school, vereniging of parochie, neem contact op met:
Denijs Van Killegem – denijs.van.killegem@telenet.be – 0495 72 29 62 / 09 222 52 48.

Denijs Van Killegem studeerde voor onderwijzer in Oostakker, godsdienstwetenschappen in Leuven en Woordkunst in Gent. Voor Arsis kan hij beroep doen op technische medewerkers.