Zeg meer zonder woorden

Een echte ontmoeting gaat zoveel dieper dan mooie woorden. Een schouderklop, een tas koffie drinken op een terras (of in het Onthaal van de Clemenspoort), een kaartje of een smsje sturen. Kleine gebaren, eenvoudige rituelen.

Een echte ontmoeting gaat zoveel dieper dan mooie woorden.
Een schouderklop, een tas koffie drinken op een terras (of in het Onthaal van de Clemenspoort), een kaartje of een smsje sturen. Kleine gebaren, eenvoudige rituelen.

In de aanloop naar de drukke feestperiode is het een goed idee om aan te pikken bij een oude traditie: aftellen naar Kerstmis met een adventskalender of een adventskrans. Vier kaarsen krijgen een plekje in huis. Elke dag een moment van aandacht voor wat om je heen gebeurt om je eigen hart beter te leren kennen. Terwijl je aanschuift aan de kassa, op het perron,… even liefdevol je blik laten gaan naar de mensen om je heen. Een stil gebedje of een vriendelijke glimlach en je bewust worden van pijn en ontroering om je heen. Of stilstaan bij de natuur in het park dat zich in stilte hult. Een citaat lezen of een inspirerende tekst laten doordringen. Of gewoon wat tijd voor meditatie of een Bijbelwoord. Meedoen met soep-op-de-stoep of andere acties met aandacht voor wie het moeilijk heeft dicht bij ons.

Je vrij maken om het wonder van God-onder-ons te laten doordringen in deze tijd naar Kerstmis en een nieuw jaar.