Isabelle et Les Jean

Tussen de 50 en 60 toeschouwers waren op vrijdag 17 maart getuige van het schitterende optreden van Isabelle et Les Jean die grasduinden in het grote boek van het Franstalige chanson. Hoewel één lied uit de jaren ’80 stamde, werd vooral geput uit de jaren’ 60 en ’70. De ene na de andere klassieker weergalmde in de Parel, nu eens met een stil genietend publiek dan weer onder enthousiaste samenzang. Sommigen aanwezigen waagden zelfs een danspasje.

Grote Franse namen zoals Trenet, Bécaud, Piaf en Françoise Hardy passeerden de revue, maar ook onze ‘eigen’ toppers Adamo, Brel en Claude Barzotti werden niet vergeten. Het gedegen gezelschap met de warme stem van mademoiselle Isabelle en de piano, drums en elektrische bas van de 3 Jeans in steun reeg het allemaal probleemloos aan elkaar. Nog sfeervoller werd het toen drummer Jean ook nog accordeon bleek te kunnen. Het waren vrijwel allemaal hoogtepunten al kregen vooral ‘Alexandrie Alexandra’ (Claude François) en ‘Pour un flirt’ (Michel Delpech) het publiek mee.

Die Franse chansons, ze blijven een verademing in de hoofdzakelijk Angelsaksisch-Amerikaanse muzikale wereld van vandaag. (DDV)