Geloven in de Liefde

In 1997 heeft de kerk een jonge vrouw tot kerklerares aangesteld. Een kerkleraar/kerklerares kan je beschouwen als een ‘gecertificeerde gids’: ja kan er volledig op vertrouwen dat de geschriften en levenswijze van deze persoon een juiste weg aanduiden naar een geslaagd leven.

Het is ook 100 jaar gelden dat Maria Pellemans, op 22 maart 1923 op wonderbaarlijke wijze plots genas van TBC tijdens een bedevaart naar het graf van deze jonge vrouw in Lisieux. Maria Pellemans werd een jaar later Karmelietes in Gent tot haar overlijden in 1972.

Niet alleen de kerk erkent deze jonge vrouw, ook de UNESCO heeft haar dit jaar uitgeroepen tot persoonlijkheid van het jaar omdat ze een wereldwijde uitstraling heeft en menselijke waarden bevordert in dienst van de vrede.

We spreken over Thérèse Martin (die leefde en stierf in Lisieux) die 150 jaar geleden in 1873 geboren werd.

In Clemenspoort sloten we ons aan bij het initiatief van Charis Belgium om zeven weken lang tussen Pasen en Pinksteren het leven en de geschriften van Theresia van Lisieux als leidraad te nemen om met haar te ‘geloven in de Liefde’, te komen tot de kern van het christelijk leven en te ontdekken wat het betekent om als Paaschristen te leven.

Met bijna 40 deelnemers verdeeld over 5 gespreksgroepjes gaan we de verbazend concrete weg naar de kern van het leven als kind van God.

Elke avond sluit af met mensen die blij en dankbaar uitkijken naar de volgende avond. Dankbaar voor het sterke aanbod, dankbaar voor het eerlijk delen over het verlangen om in het concrete leven Gods liefde te leren opvangen en beleven.