Effata Lenteconcert

Op vrijdagavond 26 mei liep De Parel vol voor het Lenteconcert van het Effatakoor. Met “Doem~doem~doem~doe-doem…. ‘Make love not war’ was de toon direct -én- juist gezet. Het centrale thema was een klavertje vier van de Liefde ( já, met hoofdletter:; Liefde voor ‘jezelf’; Liefde voor ‘de ander’; Liefde voor ‘de planeet’; Liefde voor ‘het Mysterie’.

Het Effatakoor en de muzikanten zongen en speelden de sterren van de warme mei-hemel. Maestro Jackie orkestreerde het muzikaal geheel. Koor, muzikanten én publiek – hij had ze allemaal dirigerend in de hand.

Het was een muzikaal gevulde avond om luisterend en meezingend van te genieten. Een aanstekelijke mix van enthousiasme, ingetogenheid, kippenvel-momenten en meezingers. Els praatte op zinvol wijze de liederen aaneen; zo werd het een mooi verhaal – kortom een parelmooie avond.

Bij het slotakkoord barstte enthousiast het applaus los. De staande ovatie was meer dan verdiend. Dankjewel Effatakoor en muzikanten. Dankjewel Jackie. Dankjewel aan alle medewerkers. De vier Liefdes… laten we ze blijvend koesteren – zij brengen waarlijk geluk.