Paaswake – het Licht verbreekt het Duister

Proficiat aan de ruim 60 vroege vogels die de verrijzenis van Christus hebben gevierd bij het opkomen van het licht. Er was net geen regen, maar wel wat veel wind om na de zegening van het vuur in de diepe nacht de paaskaars aan te steken en binnen te dragen in een nog erg donkere Parel (de vieringsruimte in Clemenspoort). Tijdens de lezingen uit het Oude Testament groeide het licht (in de Parel) zachtjes aan tot we voluit Gloria en Alleluia konden zingen. Na de zegening van het water kreeg iedereen de kans om met doopwater het teken van het Kruis te maken ter vernieuwing van ons doopsel waardoor wij als vernieuwde christenen willen leven, getuigen en dienen. Een gezin had ook een zelfgemaakte huis-paaskaars mee die gezegend werd: een hulpmiddel om als gezin dagelijks samen te komen rond de levende Heer.

Toen de slotzang klonk (een danslied over de vreugde van de aankondiging dat God leeft) scheen de zon in de vroege Paasochtend (wie te lang in zijn bed is gebleven, heeft alleen maar de regen en de Ronde gezien). Nadien bleven de meesten nog ruim twee uur natafelen aan de Paasbrunch met lekkers voor jong en oud.