Benefiet-avond voor Congo met het Effata-koor en vele helpers

Op vrijdag 8 december bracht Het Effatakoor het Kerstoratorium van Huub Oosterhuis ten uitvoer in een barstensvolle Parel. Er was ruimte voor bezinning, samenzang, ingetogen solo- en koorstukken ondersteund door een uitgebreid orkest. Met aandacht voor belichting en advents-bloemstukken brachten vele mensen zo het beste van zichzelf… voor het publiek, maar ook voor de werking van Clemensactie, een vzw die de sociale projecten van de redemptoristen in Congo financieel ondersteunt.

De benefietavond was begonnen met een receptie en ging verder met een Afrikaanse maaltijd in het Onthaal, afgerond met een tombola waarin milde schenkers ‘echte’ prijzen ter beschikking stelden. Het team rond Lieve Droogmans dat deze avond organiseerde, kan terugblikken op alweer een geslaagde editie. Bovenal zijn we dankbaar dat de aandacht voor de mensen en het politieke/economische/klimatologische onrecht in Afrika zo hoog gehouden wordt.